Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Να παύσουν οι διώξεις των αγωνιστών

Απειθαρχία – ρήξη – ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ

Αντιδραστική επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνολικά το κράτος, με ειδικό ρόλο των δικαστικών αρχών και συνεπικουρία των πάντα πρόθυμων ΜΜΕ. Έτσι, σήμερα καλέστηκαν από την εισαγγελία σε απολογία μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες – απεργούς πείνας, οι οποίοι απειλούνται με το αδίκημα της «διακίνησης και προώθησης μεταναστών». Το αδίκημα αυτό προφανώς αφορά τους …δουλεμπόρους και αποτελεί κακούργημα! Πρόκειται για προκλητική προσπάθεια ποινικοποίησης και εξόντωσης της αλληλεγγύης. Ακόμα και ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το κατά πόσο ευθύνεται (ποινικά εννοείται) για την είσοδο των μεταναστών στη Νομική.

Χθες επίσης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε εννέα εκπροσώπους φορέων και επιτροπών αγώνα της Βορειοανατολικής Αττικής, που συμμετέχουν στο κίνημα ανυπακοής ενάντια στα διόδια και τα χαράτσια των εργολάβων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διώξεις ακολούθησαν μήνυση της εταιρείας. Την πολιτική και ιδεολογική κάλυψη και ενθάρρυνση σε αυτές τις ενέργειες έδωσε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας, ο οποίος χαρακτήρισε «τσαμπατζήδες» με «αντικοινωνική στάση» όσους συμμετέχουν στο κίνημα ανυπακοής. Προανήγγειλε μάλιστα τη θέσπιση κυρώσεων σε όσους αρνούνται να πληρώνουν διόδια ή εισιτήρια.

Την ίδια ώρα, τα δικαστήρια εξακολουθούν να βγάζουν παράνομη σχεδόν κάθε απεργία, με πρόσφατο παράδειγμα τις απεργίες στο Μετρό. Οι εργαζόμενοι που αψήφησαν την απαγόρευση απειλούνται κι αυτοί με κυρώσεις. Στο υπουργείο Υγείας, ο τσαρλατάνος της τρόικας Α. Λοβέρδος, όχι μόνο αρνείται να συναντηθεί με τους απεργούς γιατρούς, αλλά διατάζει τα ΜΑΤ να χρησιμοποιήσουν χημικά και ξύλο για να τους απομακρύνουν από την είσοδο του υπουργείου. Και στην Κερατέα, οι δυνάμεις κατοχής των ΜΑΤ δεν αρκούνται πλέον στο χημικό πόλεμο, αλλά ρίχνουν σε ευθεία βολή τις βομβίδες χημικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός νεαρού κατοίκου. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνολική απολυταρχική επιδρομή στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ (με τις προτάσεις κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου). Αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων, με τις απολύσεις, τις περικοπές των μισθών, τη διάλυση των συμβάσεων, την ανεργία και το ρίξιμο στη φτώχεια εκατομμυρίων εργαζομένων. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο ελπίζουν ότι διαμορφώνοντας ένα νομικό και κατασταλτικό τείχος θα αποκρούσουν και θα καθυποτάξουν τα λαϊκά κύματα της οργής και της ανατροπής. Είναι βαθιά γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι αψηφούν όλο και πιο έντονα, όλο και πιο ξεκάθαρα τους νόμους τους και την πολιτική τους. Στους δρόμους του αγώνα, στην κατάληψη του υπουργείου Υγείας, στα διόδια, στα λεωφορεία και στα Μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Κερατέα και στο μέτωπο αλληλεγγύης στους μετανάστες, στους χώρους δουλειάς διαμορφώνεται ένα νέο πνεύμα απειθαρχίας, αλληλεγγύης, ρήξης και ανατροπής.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή απαιτεί την παύση κάθε δίωξης ενάντια σε όσους αγωνίζονται και όσους στέκονται αλληλέγγυοι. Την παύση κάθε δίωξης για τη Νομική, τα διόδια, την Κερατέα, τις απεργίες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό σε διαρκή αγωνιστικό ξεσηκωμό για να ανατραπεί το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, να «σπάσει» η κατάσταση πολιορκίας κατά του «εχθρού λαού».

Αθήνα 3/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs