Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εργασιακή εφεδρεία σημαίνει απολύσεις και διάλυση του δημοσίου

Με μια σύντομη ανακοίνωση αντάξια του ύφους των Κουίσλιγκ η κυβέρνηση προγράφει μερικές δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ζητώντας να δηλωθεί «πλεονάζον προσωπικό» τουλάχιστον 10% από τις διοικήσεις μέχρι τις 25 Σεπτέμβρη!

Για μια ακόμα φορά τα μεγάλα λόγια για «αναμόρφωση του δημόσιου τομέα» αποδεικνύονται φούμαρα. Κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την άθλια, βαθιά αντιλαϊκή και χρεοκοπημένη πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, που στοχεύει στην κατάργηση κάθε δικαιώματος, στην γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια, στην βάρβαρη λιτότητα και στην παράδοση των πάντων στις επιχειρήσεις, απολύει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, κάνοντας ένα ακόμα βήμα διάλυσης του δημόσιου τομέα!

Καμιά απόλυση! Δουλειά για όλους! Όχι στον κανιβαλικό διαχωρισμό των εργαζομένων ανάμεσα σε αυτούς που «έχουν προσόντα» και σε αυτούς που δεν έχουν, τους νέους και τους παλιούς. Όχι στο ανέκδοτο της «αξιολόγησης» από τις εταιρείες συμβούλων. - Η πολιτική αυτή δεν θα περάσει! Θα ανατραπεί μαζί με την κυβέρνηση που την εφαρμόζει!- Έκτακτες γενικές συνελεύσεις παντού.- Άμεσος συντονισμός όλων των σωματείων για κοινό απεργιακό αγώνα διαρκείας.

13/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs