Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβέρνηση οικονομικής φρίκης

Σε κυβέρνηση της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας της κοινωνίας εξελίσσεται η κυβέρνηση Παπανδρέου μετά το χθεσινό πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Μέχρι πρότινος, είχαμε ένα νέο «πακέτο» άγριων αντιλαϊκών μέτρων κάθε πέντε μήνες. Τώρα, κάθε πέντε ...μέρες! Εκεί οδηγεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ με το τσεκούρωμα των μισθών στο δημόσιο, το χαράτσωμα των ακινήτων που θα γονατίσει καταχρεωμένους στις τράπεζες μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, μαζί με την παράδοση των ταξί στις εταιρίες. Είναι κοροϊδία το κάλεσμα για βοήθεια στους εφοπλιστές, από εκείνους που τους παρείχαν φορολογική ασυλία.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης για επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα προκειμένου να μη βρεθεί η χώρα εκτός ευρώ, εναλλάσσεται με το θέατρο της «κακής τρόικας» που εκβιάζει και της «καλής κυβέρνησης» που υποκύπτει.

Έχουν κουράσει και δεν πείθουν κανέναν. Ούτε κρύβουν το φιάσκο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου που δήθεν έβγαλαν τη χώρα από την κρίση και χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας από τη συντεχνία τραπεζών, βιομηχάνων και εφοπλιστών. Κάθε στιγμή που μένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ θα κάνει χειρότερη την κατάσταση. Η φοιτητική νεολαία, οι απεργοί εργαζόμενοι και οι διαδηλωτές στην ΔΕΘ δείχνουν το δρόμο. Η κυβέρνηση και η πολιτική της οικονομικής φρίκης πρέπει να φύγει.

Αθήνα 12/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου