Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται, έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την φασιστική επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε 15χρονους μαθητές σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Είναι τέτοιος ο πανικός και η κατασταλτική λογική αυτής της κυβέρνησης, που ξυπνά μνήμες «Γρηγορόπουλου» στη μαθητική νεολαία, που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, θέλοντας να κάμψει την αντίσταση του μαθητικού κινήματος και της νεολαίας ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου από την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Παπουτσής, μετά την άγρια καταστολή του καλοκαιριού, έχει τεράστια ευθύνη για την σημερινή επίθεση.

Ένα σχεδόν μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων δεν υπάρχουν βιβλία και καθηγητές, ενώ οι σχολικές επιτροπές με μηδενικούς πόρους, αναρωτιούνται πως θα πληρώσουν για την θέρμανση των σχολείων.Απέναντι σε αυτόν τον μεσαίωνα η αντίσταση των φοιτητών ενάντια στο νόμο πλαίσιο και των μαθητών ενάντια στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, αποτελούν παράδειγμα προς μίμησηκαι στοιχείο ελπίδας. Με αποφασιστικότητα και ωριμότητα διευρύνουν τις καταλήψεις τους, αντιμετωπίζουν τις απειλές για εισαγγελείς, καθώς και την αντιδραστική στάση μικρής μερίδας γονιών και καθηγητών, που λειτουργούν σαν δύναμη κρούσης του υπουργείου ενάντια στους μαθητές και το κίνημά τους. Ο αγώνας των μαθητών, των φοιτητών και όλης της νεολαίας χρειάζεται να κλιμακωθεί και να συνδεθεί με το αναπτυσσόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να φύγει η άθλια κυβέρνηση και το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους γονείς.

Όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα στους μαθητές. Οι καταλήψεις θα νικήσουν. Τα σχολεία «θα ανοίξουν» με βιβλία και καθηγητές. Γιατί αυτή που θέλει πραγματικά να τα «κλείσει», φτιάχνοντας μια γενιά αμόρφωτη (για να παίρνει 400 ευρώ χωρίς αντίσταση) είναι η κυβέρνηση και η σύγχρονη τυραννία του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs