Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι πιο μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις μετά την μεταπολίτευση

Οι πιο μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις μετά την μεταπολίτευση στέλνουν μήνυμα ανατροπής κυβέρνησης και του σφαγείου κεφαλαίου – ΕΕ - ΔΝΤ

Με την πιο μεγάλη απεργία και με τεράστιες ανεπανάληπτες απεργιακές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, τις μεγαλύτερες από την πτώση της χούντας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός έστειλαν σαφέστατο μήνυμα: Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άταφος νεκρός. Το σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ μπορεί να σαρωθεί από τον μεγαλειώδη απεργιακό ξεσηκωμό του λαού μας. Με τη σημερινή συγκλονιστική απεργία γυρίζουμε σελίδα, δίνεται το σύνθημα της αντεπίθεσης των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της εξαθλίωσης και της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης θα πέσει από τη δυναμική του λαϊκού κινήματος, παίρνοντας μαζί της και όλα τα άθλια μέτρα που πέρασε, όλα τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα πολυνομοσχέδια.

Την ώρα που αναζητούν σωτηρία στην εθνική συναίνεση και στους κοινοβουλευτικούς λόχους εκτέλεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ακούστηκε τρανταχτή η φωνή του κόσμου της εργασίας, που πλέον διεκδικεί τον πρώτο ρόλο, απαιτεί να σφραγίσει τις εξελίξεις.

Με τη μαζική συμμετοχή και στην αυριανή απεργία, με την αταλάντευτη περικύκλωση – αποκλεισμό της βουλής και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργίες, καταλήψεις, αποκλεισμούς και μετά την Πέμπτη, σε ένα αγώνα διαρκείας μέχρι να πέσει η κυβέρνηση, να ανατραπούν τρόικα, ΕΕ, ΔΝΤ και να επιβληθεί η θέληση του λαού. Σε ένα αγώνα που θα τον πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με συνελεύσεις βάσης και επιτροπές αγώνα.

Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος προς όφελος των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων, ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, ενάντια σε κάθε κυβέρνηση κοινωνικού πολέμου κατά του λαού:

- Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους – διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους.

- Έξω τώρα από το ευρώ– αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.

- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγική σημασίας με εργατικό έλεγχο.

- Όχι στις απολύσεις – αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων.

- Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση.

Το πρωτοφανές λαϊκό ξεσηκωμό δεν μπορεί να σταματήσει η τρομοκρατία και η καταστολή της κυβέρνησης, οι ορδές των ΜΑΤ και ο χημικός πόλεμος, που ήδη αποκρούεται από το αποφασισμένο μαζικό εργατικό κίνημα. Δεν μπορούν να τον προβοκάρουν οι τυχοδιωκτικές ομάδες των «μπαχαλάκηδων», οι οποίοι δρουν ενάντια στο μαζικό κίνημα και έφτασαν στο σημείο σήμερα να επιτεθούν τρεις φορές στην περιφρούρηση των συνδικάτων και των πρωτοβάθμιων σωματείων, τραυματίζοντας αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία,

όλοι στην περικύκλωση της βουλής

Κλιμάκωση του αγώνα, μέχρι τη νίκη και την ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs