Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίξεις, την πρόταση του Μετώπου και την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

- ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ !

- Ν' ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ – ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ζούμε σε μια περίοδο εκρηκτική! Η κυρίαρχη τάξη και τα επιτελεία της βυθίζονται στην κρίση, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διατρανώνουν: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤIΚΗ ΤΟΥΣ! Ένας νέος γύρος αγώνων βρίσκεται σε εξέλιξη. Καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια στις συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία, στους Δήμους, στον δημόσιο τομέα. Μαζική ανυπακοή στα χαράτσια. Η οργισμένη πλειοψηφία δηλώνει: «ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ», «ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ»ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Όλοι πλέον ομολογούν ανοιχτά την απόλυτη χρεοκοπία της πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης-επιχειρηματιών. Ενάμισι χρόνο μετά την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, αφού οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, την φτώχια και την απόγνωση, μετά τις θριαμβολογίες για το διαβόητο νέο σύμφωνο «διάσωσης της Ελλάδας της 21ης Ιούλη, έχουν το θράσος να μας πουν ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην ...χρεοκοπία και ότι πρέπει να πάρουν νέα μέτρα, νέα χαράτσια, απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Το δίλημμα δεν είναι «μέτρα ή χρεοκοπία». Τα μέτρα οδηγούν κατευθείαν στην κοινωνική καταστροφή, και τελικά την χρεοκοπία της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της χώρας! Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να αποφύγουμε τις συμφορές που φέρνουν είναι Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, Ο ΣΕΒ ΚΑΙ ΟΙ «ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ» ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ!

Μοναδικός στόχος τρόικας-κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών από τις κερδοσκοπικές φούσκες που δημιούργησαν, των «δανειστών» που εξασφαλίζουν τα τοκογλυφικά «δάνεια» που «έφαγαν μαζί» με την εγχώρια πλουτοκρατία, τους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες που θέλουν να έχουν μια εργατική τάξη με μισθούς πείνας χωρίς συμβάσεις, ασφάλιση, συνδικαλισμό και δικαιώματα, να κάνουν πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία. Είναι να σώσουν την αποτυχημένη ΟΝΕ, το ευρώ και την ΕΕ, την πολιτική και το νόμισμα που στήθηκαν για να εξυπηρετούν την παντοδυναμία των τραπεζιτών και των πλούσιων χωρών στον παγκόσμιο ανταγωνισμό! Αυτούς πληρώνουν σήμερα με το αίμα τους οι εργαζόμενοι!

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

Δεν είναι μόνο η «απείθαρχη» και «σπάταλη» Ελλάδα... Η κρίση επιδεινώνεται διεθνώς με νέα βουτιά στην ύφεση, κραχ στα χρηματιστήρια, με το χρέος «εκτός ελέγχου» και στην Ισπανία, την Ιταλία, ακόμα και στις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που η ανεργία και η φτώχια καλπάζουν σε όλο τον «αναπτυγμένο κόσμο» προκαλώντας τις εκρήξεις και τις εξεγέρσεις των «κολασμένων», από το Ουισκόνσιν μέχρι την Ισπανία και την Αγγλία. Πάνω από 30 τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν την ίδια πολιτική Για τους εργαζόμενους πρόσφεραν αιώνια λιτότητα, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση του κράτους πρόνοιας, “ελαστική εργασία”... Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν τη σημερινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, που τρία χρόνια τώρα, αντί να κοπάσει κλιμακώνεται και βαθαίνει! Τα δισεκατομμύρια που μαζεύτηκαν στα σεντούκια των χρηματιστών και των τραπεζιτών από την ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ, που είναι πάνω από 10 φορές ο παγκόσμιος πλούτος, φτιάξανε τις τεράστιες φούσκες που τώρα σκάνε πάνω στο σώμα των λαών.

ΕΥΡΩ-ΕΕ, ΑΠΟ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στην αρχή της κρίσης μας έλεγαν «ευτυχώς που είμαστε στο ευρώ και την ΕΕ. Αυτό θα μας προστατεύσει από την κρίση». Αλλά η ΕΕ είναι μαζί με το ΔΝΤ η προμετωπίδα της σύγχρονης βαρβαρότητας. Το ευρώ και η ΟΝΕ παροξύνουν την κρίση χρέους, οξύνουν τις ανισότητες. Γι’ αυτό και το αίτημα για τη ρήξη με την ΟΝΕ και το ευρώ και για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ, συνολικά η πάλη για τη διάλυση της ΕΕ, αποκτά ξεχωριστή ιστορική επικαιρότητα, ιδιαίτερα σήμερα που η κρίση φτάνει στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Μέσα στην τρικυμία της κρίσης και της οργής της πλειοψηφίας του κόσμου, η κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου προσπαθεί να επιβιώσει οργανώνοντας έναν νέο γύρο ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης. Στρέφεται στην πολιτική αντίδραση, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Αναζητά πλάτες στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συμμαχεί με τους σιωνιστές δολοφόνους του κράτους του Ισραήλ, οξύνοντας τους ανταγωνισμούς και θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή. Αναζητά συναινέσεις, στη ΝΔ, στην Μπακογιάννη και τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ. Μαζί ψήφισαν την κατάργηση του δημόσιου πανεπιστήμιου, μαζί τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης, μαζί θέλουν να επιβάλουν μια «ισχυρή κυβέρνηση», που είτε πριν είτε μετά από «πρόωρες εκλογές», θα προσπαθήσει ξανά να κλιμακώσει την επίθεση!. Η «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου που προβάλλει η ΝΔ, σημαίνει αποδοχή των στόχων τους και προβολή άλλων «ισοδύναμων μέτρων», με πρώτο την φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις!Δεν περιμένουμε τις εκλογές για να τους μαυρίσουμε! Οργανώνουμε την απάντησή μας εδώ και τώρα για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνολικά το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, να σαρωθεί το σφαγείο ΕΕ – ΔΝΤ, για την απαλλαγή από την δικτατορία των αγορών, των τραπεζιτών και της ΕΕ. Πιάνουμε το νήμα των μαζικών πανεργατικών απεργιών και των συγκλονιστικών συγκεντρώσεων στις πλατείες, κλιμακώνουμε με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, δίνουμε νέα ώθηση στα κινήματα μαζικής ανυπακοής «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», κάνουμε το ζήτημα της μόρφωσης υπόθεσή μας, συνδέοντας τους φοιτητικούς και μαθητικούς αγώνες με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, συντονίζουμε τους αγώνες από τα κάτω, παλεύουμε για μια συνολική εναλλακτική αντικαπιταλιστική λύση στον γερασμένο καπιταλισμό. Οργανώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές παντού, γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, για την ανάπτυξη της πάλης και τον εργατικό έλεγχο πάνω στις συνθήκες της δουλειάς μας –όπως οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που αποφάσισαν ότι δεν θα κόβουν το ρεύμα στα νοικοκυριά που δεν αντέχουν να πληρώνουν τα χαράτσια.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Για να ανατρέψουμε την πορεία προς την χρεοκοπία της εργαζόμενης πλειοψηφίας, πρέπει να συγκρουστούμε με τον βάρβαρο καπιταλισμό της εποχής μας. Να επιβάλουμε εδώ και τώρα στάση πληρωμών και διαγραφή του χιλιοπληρωμένου και ληστρικού «χρέους»,να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ αυτό το μηχανισμό επιβολής αντιλαϊκών πολιτικών για να μπορούν οι εργαζόμενοι να αποφασίζουν για την ζωή και το μέλλον τους, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις μπαίνοντας κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων και της κοινωνίας, να αυξηθούν άμεσα οι μισθοί και οι συντάξεις, να πληρώσει επιτέλους φόρους το κεφάλαιο –και όχι οι εργαζόμενοι και οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες - για να υπάρχουν λεφτά για τα δημόσια αγαθά, να απαγορευτούν οι απολύσεις και να μειωθούν οι ώρες δουλειάς για να βρουν δουλειά τα εκατομμύρια των ανέργων, για δημόσια – δωρεάν παιδεία-υγεία, για ανθρώπινες πόλεις και περιβάλλον ενάντια στην επέλαση των fast-track «επενδυτών».

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ /ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Η αστική τάξη και οι εκπρόσωποί, όλη αυτή η επιχειρηματική και πολιτική εξουσία, για να ξεπεράσουν την κρίση τους οδηγούν τις κοινωνίες, σε οικονομικό, κοινωνικό, και οικολογικό ολοκαύτωμα και σε βαθιά αντιδημοκρατικούς δρόμους! Όλοι αυτοί οι «σοφοί» μας οδηγούν στην καταστροφή!. Μόνο αν ο κόσμος της δουλειάς πάρει την κατάσταση στα δικά του χέρια και απαλλαγεί από την εξουσία του κέρδους και της εκμετάλλευσης, μόνο με την εξουσία των εργαζόμενων, μπορεί να υπάρξει πραγματική ευημερία, αξιοποίηση της συλλογικής δημιουργικής δυνατότητας των εργαζόμενων, παραγωγή γνώσης, επιστημονικών καινοτομιών και προοδευτικού πολιτισμού για την κοινωνική πλειοψηφία, οικολογική ισορροπία. Αυτός είναι ο δικός μας «μονόδρομος, της επανάστασης και της εργατικής εξουσίας ενάντια στον καπιταλισμό και την κρίση του, μιας νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Να ξανακάνουμε τα σωματεία και τους συλλόγους όργανα συλλογικής δράσης για την αντίσταση και την ανατροπή, να γεμίσουμε τις «πλατείες», με συνελεύσεις και δημοκρατία του αγώνα, να οικοδομήσουμε τα δικά μας «όργανα αγώνα», ξεπερνώντας την υποταγμένη γραφειοκρατία που συναινεί και υπηρετεί την βάρβαρη επίθεση!Σε τέτοιες, κυριολεκτικά, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ χρειάζεται μια Αριστερά που θα συμβάλλει στην οργάνωση των αγώνων, στην ανάδειξη της νικηφόρας προοπτικής τους, στην διαμόρφωση ενός αγωνιστικού κι ανατρεπτικού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου. Για αυτό χρειαζόμαστε μια άλλη Αριστερά, πραγματικά ανατρεπτική και αντικαπιταλιστική. Όμως η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε μια λογική υποταγής στην ΕΕ και την ΟΝΕ, ζητά αναδιαπραγμάτευση και όχι διαγραφή του χρέους και βλέπει την πολιτική απάντηση σε κυβερνήσεις θολών «αντιμνημονιακών μετώπων» με ένα πρόγραμμα που ονειρεύεται ένα ..καλό ΠΑΣΟΚ και ένα καπιταλισμό με «ανθρώπινο πρόσωπο», ενώ στο συνδικαλιστικό κίνημα σε πολλούς χώρους παραμένει σε συμμαχία με τον υποταγμένο συνδικαλισμό. Το ΚΚΕ επιμένει να αντιμετωπίζει με εχθρότητα και επιφύλαξη κάθε κινητοποίηση που δεν ελέγχει, (χαρακτηριστική η στάση του στο φοιτητικό κίνημα) και κάθε άλλη αριστερή δύναμη. Μιλάει για Λαϊκή Εξουσία, αλλά αρνείται να στηρίξει ένα πολιτικό πρόγραμμα ανατροπής της πολιτικής του κεφαλαίου σήμερα (όπως τα αιτήματα για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και ΕΕ, κλπ) και φτάνει στο σημείο να υποχωρεί στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης δηλώνοντας ότι «θα ήταν καταστροφή η έξοδος από το ευρώ».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για να οικοδομηθεί ένα πλατύ και νικηφόρο κίνημα. Οι δυνάμεις της δεν έλειψαν από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Από τις απεργίες και τις φοιτητικές καταλήψεις έως τις «πλατείες» και τις μεγάλες μάχες του λαού στις 15 Ιούνη και στις 28/29 Ιούνη. Πάλεψε για την κλιμάκωση, και τον συντονισμό των αγώνων «από τα κάτω». Για την ανατρεπτική κοινή δράση της αριστεράς και όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων. Για αντικαπιταλιστικούς πολιτικούς στόχους ανατροπής της επίθεσης. Για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική πέρα από τον ορίζοντα του καπιταλισμού με «ανθρώπινο πρόσωπο» του ΣΥΝ και του «υπαρκτού σοσιαλισμού» που κατέρρευσε του ΚΚΕ. Παλεύει για να ξαναγίνει η Αριστερά ο πόλος της αντίστασης, της ελπίδας και της ανατροπής.Μέσα από αυτό τον δρόμο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωράει στην πρώτη Συνδιάσκεψή της. Με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στο δρόμο για να αποτρέψουμε την καταστροφή, να ανατρέψουμε το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Τολμάμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα να οικοδομήσουμε ένα δημοκρατικό πολιτικό μέτωπο, που να στηρίζεται στην πρωτοβουλία των ίδιων των αγωνιστών σε ρήξη με τη λογική των «μετώπων κορυφής». Θέλουμε να συζητήσουμε τους δρόμους της αντίστασης και της ανατροπής. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα στην Αριστερά, σε κατεύθυνση αντικαπιταλιστική κι ανατρεπτική. Θέλουμε να βρεθούμε μαζί με όσους θέλουν μια αριστερά μαχητική και ριζοσπαστική, σε ρήξη με κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ, ικανή να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στον αγώνα του λαού απέναντι στην καταστροφή που του ετοιμάζουν.

Ξέρουμε ότι αυτές τις αγωνίες κα τις αναζητήσεις τις μοιράζονται πάρα πολλές αγωνίστριες και αγωνιστές, πολλοί που ασφυκτιούν στο τοπίο της Αριστεράς. Βαδίζουμε μαζί στους δρόμους του αγώνα. Συζητάμε, με σταθμό την πρώτη συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για το πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε την Αριστερά που θα είναι πραγματικά το αντίπαλο δέος του βάρβαρου αυτού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs