Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας για την επίθεση της Χ.Α. στο ΒασιλικόΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός κύματος ρατσιστικής βίας εις βάρος μεταναστών συμπολιτών μας από το Πακιστάν στην περιοχή του Βασιλικού. Η παρακρατική και προσφάτως κοινοβουλευτική συμμορία της Χρυσής Αυγής ,με την ανοχή των αστυνομικών αρχών οργανώνει αλλεπάλληλες επιθέσεις στους Πακιστανούς μετανάστες που προφανώς ...τιμωρούνται πάνω απ΄ όλα για την φτώχεια τους ,το χρώμα του δέρματος τους ,την θρησκεία τους και την καταγωγή τους.Η πόλη μας δεν έχει το θλιβερό προνόμιο σε τέτοια περιστατικά,όπως αποδεικνύει και το πρόσφατο παράδειγμα της Πάτρας και η αιτία τους είναι πολιτική: η Ελλάδα είναι δεσμευμένη από τις συνθήκες του Σένγκεν και του Δουβλίνο ΙΙ να παίζει το ρόλο του χωροφύλακα της Ευρώπης απέναντι στο μεταναστευτικό ρεύμα που η ίδια η πολιτική της ΕΕ δημιουργεί.
Τρεις βδομάδες μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου και την μαζική καταδίκη των κομμάτων του μαύρου μετώπου κεφαλαίου –ΕΕ-ΔΝΤ και την άνοδο της αριστεράς , που ήταν αποτέλεσμα 2 χρόνων αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας,το μακρύ χέρι του κράτους είναι σε πλήρη λειτουργία. Ο δήθεν αποτροπιασμός των καθεστωτικών κομμάτων και ΜΜΕ για την απήχηση της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να κρύψει πως η νεοναζί συμμορία δεν κάνει κάτι άλλο από το να εκφράζει πολιτικές που είναι στον πυρήνα των κρατικών επιδιώξεων. Τα ρατσιστικά πογκρόμ πάνε χέρι –χέρι με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χρυσοχοϊδη και τις απάνθρωπες επιθέσεις του Λοβέρδου στα θύματα της μαφίας της σωματεμπορίας. Οι επιθέσεις σε εργαζομένους και νεολαία είναι η συνέχεια των σχεδίων για απαγόρευση των διαδηλώσεων,των αντισυνταγματικών μνημονίων και του ασφυκτικού ελέγχου της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών σε κάθε πτυχή της ζωής στην χώρα μας. Συνολικά τα κρούσματα αυτά δεν είναι κάτι άλλο από την εμπροσθοφυλακή μιας πολιτικής με ανοιχτά διακυρηγμένο στόχο την ισοπέδωση κάθε εργασιακού,κοινωνικού και ανθρώπινου δικαιώματος.


Καταγγέλουμε: 
την κυβερνητική πολιτική σε εργασία, παιδεία και δημοκρατία, που οδηγεί στη ραγδαία υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών και τελικά στη γκετοποίησή τους. Όπλο της πολιτικής αυτής είναι η καλλιέργια του φόβου για τον διπλανό, τον άνεργο, τον μετανάστη, τον ξένο και η λύση που η πολιτική αυτή προτείνει είναι ο κοινωνικός εμφύλιος. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των τοπικών αρχών, οι οποίες στην εμφάνιση αυτού του φαινομένου παραμένουν θεατές και ουσιαστικά συνεισφέρουν στην κοινωνική πόλωση. Οι εργατικές και λαϊκές περιοχές της Εύβοιας δεν υποβαθμίζονται από την παρουσία μεταναστών και προσφύγων αλλά από την πολιτική της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης και της δήθεν «ανάπτυξης» ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.


Καλούμε:
τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης μας και όλης της Ελλάδας να απομονώσουμε τις φασιστικές προκλήσεις με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει ο αγωνιζόμενος λαός: με δομές αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης σε κάθε γειτονιά, με την αγωνιστική ενότητα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, εντείνοντας τον αγώνα μας απέναντι στον δήθεν μονόδρομο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Με αυτή την λογική απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία των εργαζομένων, τα κόμματα της αριστεράς και κάθε μαζικό φορέα της πόλης μας και της περιοχής μας για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση ενάντια στον φασιστικό κανιβαλισμό και την πολιτική της φτώχειας, πείνας και ανεργίας που απειλεί εκτός από την επιβίωση μας και κάθε έννοια ηθικής.


Απαιτούμε:
να αλλάξει εδώ και τώρα η συνθήκη κοινωνικής εξαθλίωσης που θέλουν να επιβάλλουν. Αδιαχώριστα από την πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, από τον αγώνα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, απαιτούμε να δωθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και να εξασφαλιστούν οι βασικές βιωτικές τους ανάγκες για στέγαση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παλεύουμε για νομιμοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων. Ζητάμε την ρήξη με την ΕΕ των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνου ΙΙ και των αντεργατικών και αντιμεταναστευτικών οδηγιών.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ –ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου