Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ανοικτή Καταγγελία της ΤΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σερρών


ΤΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σερρών καταγγέλλει την κατά τ’ άλλα «προοδευτική» εφημερίδα των Σερρών «καθημερινός ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» για την απαράδεκτη, προσβλητική, προκλητική και μη αποδεκτή ιστορικά, χρήση του όρου «εαμοβουλγάρων» σε άρθρο της ηλεκτρονικής της έκδοσης στο διαδίκτυο.
Επισημαίνεται, ότι η συγκεκριμένη ορολογία χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά από την προπαγάνδα του μετεμφυλιακού ακροδεξιού παρακράτους, που είχε ως στόχο την παραχάραξη της ιστορίας και την γενικότερη περιχαράκωση της προσφοράς των λαϊκών αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και την υποβάθμιση της αξίας της Εθνικής Αντίστασης.

Σήμερα συνηθίζεται ο όρος να χρησιμοποιείται είτε από τους σύγχρονους νοσταλγούς του ναζισμού Xρυσή Aυγή, άξιους συνεχιστές των δωσίλογων της κατοχής και των ταγματασφαλιστών, είτε από τους πάσης φύσεως φασίστες που κρύβονται πίσω από την επαγγελματική τους ιδιότητα και τα δημοκρατικά ιδεώδη (πχ δημοσιογράφοι).
Εσείς, αρθρογράφοι και διεύθυνση του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» σε ποια κατηγορία ανήκετε;
Σε μια περίοδο εθνικιστικής – φασιστικής λαίλαπας, που σύσσωμος ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να ταχθεί ενάντια της, εσείς γιατί προκαλείτε με ακροδεξιά συνθηματολογία; Ποιοι είστε τελικά; Η σερραϊκή κοινωνία περιμένει απαντήσεις.

Υ.Γ. Αναφορικά με τους «εαμοβούλγαρους» σας προτείνουμε να ξεφυλλίσετε κανένα βιβλίο ιστορίας καθώς με το διάβασμα καταπολεμάς το φασισμό. Για αρχή προτείνουμε το βιβλίο του Δημήτρη Γληνού «Τι είναι και τι θέλει το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ΕΑΜ», εκδόσεις Ρήγας, 1944, με τον πρόλογο του Γιάννη Ζεύγου, και με τον λόγο του Γιάννη Ζεύγου στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Δημήτρη Γληνό, στο Εθνικό Συμβούλιο, στις 21 Μαΐου 1944.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs