Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας : Κράτος και παρακράτος χέρι-χέρι ενάντια στους αγωνιστές


Με μια φωνή εισαγγελέας και αστυνομικό όργανο τάξης (μάρτυρας κατηγορίας) ίσως νομίζουν ότι τρομοκράτησαν και ξεμπέρδεψαν, με τους αγωνιστές της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, καταδικάζοντας με αστήριχτες κατηγορίες, ψέματα και ειρωνείες τον αγωνιστή Χ. Μπακαλάκη. 
Το δικαστήριο, χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα και να μελετήσει στοιχειωδώς, τα αδιάσειστα στοιχεία που κατέθεσε η υπεράσπιση για τη δράση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, χωρίς να εξετάσει τον ισχυρισμό ότι ο κατήγορος αστυνομικός δεν ήταν αυτός που συνέλαβε τον Χ. Μπακαλάκη αλλά ο διοικητής του Α.Τ., αλλά και χωρίς να λάβει καθόλου υπόψη την πραγματογνωμοσύνη, που ξεκάθαρα αθωώνει τον κατηγορούμενο, επέβαλλε ποινή 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, λογαριάζοντας μάλιστα, ένα μήνα ποινή για κάθε επίσημο – παράγοντα που βρίσκονταν στην εκδήλωση.
Συγχαρητήρια κ. επίσημοι! Αφού βιάσατε την ιστορική μνήμη προσκαλώντας τους νεοναζί και καταθέτοντας στεφάνι με τους πολιτικούς απογόνους των δολοφόνων, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι τιμωρήσατε κι αυτούς που συνεχίζουν την παράδοση της αντίστασης.  
Εμείς δηλώνουμε περήφανα ότι η ποινή αυτή στον συναγωνιστή μας για την αντίστασή του στους σύγχρονους Ναζί, αποτελεί τη δική μας κατάθεση στεφάνου και Τιμής στους 114 συμπατριώτες μας που δολοφονήθηκαν από τους ταγματασφαλίτες του Πούλιου και τους Ναζί στις 14 Σεπτεμβρίου 1944.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά την αντιφασιστική δράση ενάντια στους σημερινούς πολιτικούς απογόνους των γερμανοτσολιάδων - ταγματασφαλιτών, τους φασίστες νεοναζί της Χρυσής Αυγής.  
Η πάλη ενάντια στο φασισμό εξάλλου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης ενάντια στα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι με πρώτη απάντηση την πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. 
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να συντρίψει τη φασιστική απειλή και τους νεοναζί.Καλούμε για ακόμη μία φορά, συνδικάτα, φορείς, εργαζόμενους, νέους και νέες της πόλης, στη δημιουργία ενιαίου μετώπου πάλης για να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες. Η δράση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής είναι πλέον γνωστή σε όλους. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε. Ας ξαναδιαβάσουμε με προσοχή το ποίημα του Μπ. Μπρεχτ και ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας.

 Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!


 Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!
Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.
Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Μπ. Μπρεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs