Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ 75ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΑΜΙ ΚΑΛΛΟΝΗΣ


Αβάσταχτη θλίψη και οργή προκαλεί η είδηση για την 75χρονη γυναίκα από το Κεράμι της Καλλονής που κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της προσπαθώντας να ζεσταθεί με ένα μαγκάλι. Η γυναίκα αυτή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική σόμπα γιατί της είχαν κόψει το ρεύμα, αφού η πενιχρή σύνταξή της δεν της επέτρεπε να πληρώσει τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.. Τώρα χαροπαλεύει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Η 75χρονη από το Κεράμι είναι το τελευταίο μιας σειράς θυμάτων που δημιούργησε η πολιτική των κυβερνήσεων που μετέτρεψαν το ηλεκτρικό ρεύμα από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα. Η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Δ.Ε.Η. θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα θύματα. Γι’ αυτό και είναι άμεση ανάγκη να ανατραπεί αυτή η δολοφονική πολιτική η οποία εκπορεύεται από την Ε.Ε. και το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου. Η ανατροπή της πολιτικής αυτής είναι ο βασικός όρος για να μπορέσουν να δοθούν αξιοπρεπείς συντάξεις στους απόμαχους της εργασίας, για μην υπάρχει άνθρωπος χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό, θέρμανση.
Τούτη την ώρα που ο λαός μετράει καθημερινά νέα θύματα από αυτή την απάνθρωπη πολιτική είναι ανάγκη όλοι να μιλήσουν καθαρά. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Στις 25 Γενάρη ο λαός οφείλει να γυρίσει την πλάτη όχι μόνο στα κόμματα του μνημονίου αλλά και στα κόμματα που καμώνονται πως θα σώσουν το λαό από την λιτότητα χωρίς να θίξουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών, όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α..
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ξεκάθαρα λέει πως μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν. Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το Ευρώ και την Ε.Ε., η κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων είναι οι άμεσες  προϋποθέσεις για την εφαρμογή στοιχειώδους φιλολαϊκής πολιτικής που θα ανακούφισει το λαό, θα δώσει δουλειά στους άνεργους και αξιοπρεπείς συντάξεις τους ηλικιωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs