Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ετοιμάζουν μαζική σφαγή των αγροτών

Από τη Λάρισα ξεκίνησε ο Α. Σαμαράς την προεκλογική του καμπάνια για μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, ενώ στη Λέσβο ο υποψήφιος της ΝΔ Χ. Αθανασίου δήλωσε ότι «είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας η φορολόγηση των επιδοτήσεων» και ότι «οι ροές των κοινοτικών ενισχύσεων προς τους αγρότες θα συνεχιστούν κανονικά και ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».
Όλος αυτός ο συρφετός των πολιτικάντηδων, που είναι γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια στην εξουσία, λένε ξεδιάντροπα ψέματα: ούτε προτίθενται να ελαφρύνουν του αγρότες ούτε η στήριξη της αγροτικής παραγωγής είναι εξασφαλισμένη, αφού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ήδη μια σειρά μέτρων απαραίτητων εις βάρος των αγροτών για τους βγει ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός που έχουν ψηφίσει. Η εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών είναι προδιαγεγραμμένη και διευθύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κόμματα που ορκίζονται στο όνομά της.
Εμείς θα θυμίσουμε τα εξής:
Το 2014 η ενιαία ενίσχυση περικόπηκε κατά 8,33% για δημοσιονομικούς λόγους. Το 2015 αναμένεται να περικοπεί κατά 20% για τους ίδιους λόγους. Το 2014 χιλιάδες κτηνοτρόφοι της Λέσβου έχασαν μεγάλο μέρος της ενιαίας ενίσχυσης και της εξισωτικής αποζημίωσης επειδή τα βοσκοτόπια τους με απόφαση της κυβέρνησης χαρακτηρίσθηκαν μη επιλέξιμα προς επιδότηση. Το 2015 η ανακατανομή των επιδοτήσεων θα φέρει μείωση κατά 40% στα ποσά λάμβαναν οι αγρότες.
Το 2015, σε λίγους μήνες, όλοι οι αγρότες του νομού Λέσβου θα κληθούν να καταβάλουν στο κράτος ως φόρο το 13% των επιδοτήσεων που πήραν. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που φορολογεί τις αγροτικές επιδοτήσεις. Περίπου 5 εκατ. ευρώ από τα 40 εκατ. ευρώ που λαμβάνουν οι αγρότες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αϊ Στράτη θα πάνε στα κρατικά ταμεία για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Συνολικά το 2015 με την φορολογία εισοδήματος όσοι έχουν αγροτικά εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν 13% φόρο εισοδήματος από το πρώτο ευρώ. Όπως το 2014 έτσι και το 2015 οι αγρότες θα πληρώσουν επίσης ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια, τα μαντριά, τα θερμοκήπια και τα βοσκοτόπια τους.
Μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν και οι πλειστηριασμοί στα χωράφια και τα σπίτια των αγροτών από τις τράπεζες (ελληνικές και ξένες). Αυτό προβλέπουν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αναιρεί τον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί αλλά τον έχει αποδεχθεί πλήρως, μαζί με την νέα ΚΑΠ 2015-2020, η οποία στοχεύει να καταστρέψει μισό εκατομμύριο μικρούς και μεσαίους αγρότες για να γιγαντωθούν τα σύγχρονα τσιφλίκια που υπάρχουν στην χώρα.
Απέναντι σε αυτήν την καταστροφική πολιτική υπάρχει αντίπαλη πρόταση! Η εθνικοποίηση των τραπεζών που επιδιώκει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αποτρέψει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε. θα απελευθερώσει την αγροτική παραγωγή από τα δεσμά της ΚΑΠ. Η διαγραφή του χρέους και η μονομερής ακύρωση των δανειακών συμβάσεων που επιδιώκει θα δώσει εισόδημα θα επιτρέψει την κατάργηση της δυσβάσταχτης φορολογίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Να γιατί το μεταβατικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το μόνο πολιτικό πλαίσιο που δίνει λύση στα προβλήματα των αγροτών.
Τώρα ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs