Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Σοφόν το ασαφές» οι υποσχέσεις Τσίπρα για τα νησιά


Πολλά και παχιά λόγια περιλαμβάνουν οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους νησιώτες που εξήγγειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Ρόδο. Αρκεί μια ματιά για να αποκαλυφθεί πως πρόκειται για παχιά και ανούσια λόγια, για δεσμεύσεις που θα ξεχαστούν την επόμενη των εκλογών. Όσο πιο πολύ εντάσσεται στο πλαίσιο της αστικής πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο υιοθετεί τις πρακτικές των άλλων αστικών κομμάτων.
Υποσχέθηκε ότι δεν θα αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Τσίπρας. Αλλά παρέλειψε να πει ότι θα έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όπως έχει δεσμευτεί στην Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «διεκδικεί» την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Από ποιον το διεκδικεί το κόμμα που δηλώνει ότι θα είναι η αυριανή κυβέρνηση; Μήπως και γι’ αυτό θα πρέπει να ρωτήσει τις Βρυξέλλες; Ή μήπως απλά θολώνει τα νερά γιατί δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τίποτα;
Επίσης είπε ότι «επανεξετάζει» το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας, κι άφησε σκόπιμα τον καθένα να φαντάζεται ό,τι θέλει. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους εφοπλιστές και αρνείται την δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα ακτοπλοΐας.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να επανασχεδιάσει τη δημόσια διοίκηση στα νησιά. Αλλά συνειδητά απέφυγε να δεσμευθεί για την επαναλειτουργία των Δ.Ο.Υ. στα νησιά.
Ούτε καν την ακύρωση της πώλησης των αεροδρομίων δεν υποσχέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Σοφόν», λοιπόν, «το ασαφές» αλλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νησιωτών. Για αυτό και η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ είναι η μόνη που δεν επενδύει στη θολούρα και τις κυβερνητικές αυταπάτες αλλά στην λαϊκή αντιπολίτευση και στο μαχητικό κίνημα διεκδίκησης και ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs