Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου καταδικάζει την απόλυση της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου



Η Τ.Ε. Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καταγγέλλει την απόλυση της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου, από την εφημερίδα «Εμπρός»  της Μυτιλήνης. Η απόλυση της είναι το τελευταίο επεισόδιο των απαράδεκτων καταστάσεων που βιώνουν οι δημοσιογράφοι της Λέσβου εδώ και  χρόνια. Απλήρωτη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα που εξαντλούν κάθε ανοχή και αντοχή των δημοσιογράφων, μειώσεις μισθών, απολύσεις κι άλλα πολλά αποτελούν μια καθημερινή πραγματικότητα για τους δημοσιογράφους της Λέσβου. Στην περίπτωση της Ανθής Παζιάνου είδαμε να κορυφώνεται η εργοδοτική αναλγησία. Η δημοσιογράφος που στοχοποιήθηκε από φασιστοειδή για τα ρεπορτάζ της απολύθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα όταν διεκδίκησε με επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα της.
Η εταιρεία «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» στην οποία ανήκει η εφημερίδα «Εμπρός» επικαλείται οικονομικά προβλήματα για να δικαιολογήσει την απόλυση, ωστόσο μέτοχοι της εταιρείας είναι οι πλέον εύποροι επιχειρηματίες του νησιού.
Η απόλυση, ο εξαναγκασμός σε παραίτηση και οι πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής των μισθών είναι ο τρόπος που επιλέγουν οι εργοδότες για να αντιμετωπίσουν την αδέσμευτη δημοσιογραφία.
Η Τ.Ε. Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την πλήρη στήριξη της στο αίτημα της δημοσιογράφου για ανάκληση της απόλυσης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs