Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η τρομοκρατία δεν σταματά τον αγώνα λαού και νεολαίας

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έσπασαν το κλίμα ασφυκτικής κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας και διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα σήμερα 6 Δεκέμβρη, δύο χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και ξέσπασε η εξέγερση του Δεκέμβρη του ΄08.
Χιλιάδες μαθητές το μεσημέρι μαζί με εκπαιδευτικούς, καθώς και πάνω από 15.000 – 20.000 εργαζόμενοι, φοιτητές και νέοι το απόγευμα αψήφησαν την «κατάσταση πολιορκίας» του κέντρου της Αθήνας, τις ορδές καταστολής. Πορεύτηκαν μέσα σε σύννεφα χημικών, κάνοντας καθαρό ότι η κρατική καταστολή δεν μπορεί να ανακόψει τον αγώνα λαού και νεολαίας για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και του συστήματος που «σκοτώνει» τα όνειρα και τα δικαιώματα των νέων.
Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η αστυνομία, η οποία στην ουσία προσπάθησε να διαλύσει την απογευματινή πορεία πριν καν ξεκινήσει, παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο των Προπυλαίων, εξαπόλυσε δολοφονικές επιθέσεις των ομάδων Δέλτα μέσα στην πορεία και κτύπησε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.
Όσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απομονώνεται από το λαό, τόσο θα επιστρατεύει την πιο ωμή βία και καταστολή για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους. Σήμερα ήθελε να στείλει και μήνυμα «τάξης και ασφάλειας», ενόψει της αυριανής επίσκεψης του επιτηρητή μας Στρος Καν. Με αυτό τον τρόπο όμως γίνεται ολοένα και πιο μισητή. Το αίτημα της ανατροπής της κυβέρνησης των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και της αστυνομικής τρομοκρατίας έρχεται ακόμα πιο επιτακτικά στο προσκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs