Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας: καταγγελία για την επίθεση της ΚΝΕ εναντίον της ΕΑΑΚ στο Παν. Βόλου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την οργανωμένη επίθεση τραμπούκικης ομάδας της ΚΝΕ εναντίον μελών της Ε.Α.Α.Κ. τη Δευτέρα 20/12/2010 στην Αρχιτεκτονική του Βόλου. Η επίθεση οδήγησε στον τραυματισμό 4 μελών της ΕΑΑΚ -εκ των οποίων τα 3 είναι μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας-, με κακώσεις και σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.

Δστυχώς, δεν πρόκειται για κάποια “παρεξήγηση” μεταξύ “νέων”. Το επιβεβαιώνει τόσο η παρουσία του γραμματέα της ΚΝΕ στη διάρκεια του ξυλοδαρμού, όσο δυστυχώς και μελών του ΠΑΜΕ. Η συγκεκριμένη επίθεση εντάσσεται σε κεντρικό, πανελλαδικό σχέδιο της ΚΝΕ που έχει οδηγήσει στον τραυματισμό μέχρι σήμερα 10 μελών της ΕΑΑΚ. Αποτελεί δε ντροπή ότι οι συγκεκριμένες παρακρατικές επιθέσεις γίνονται στο όνομα της ηρωϊκής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, η οποία έπεσε νεκρή από μπράβο της εργοδοσίας έξω από το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ τον Ιούλιο του 1980.

ν ώρα που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δέχονται την βάρβαρη επίθεση της χούντας Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, η ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επιλέγει να ορίσει ως κύριο εχθρό της τον χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Αποκαλεί τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ “ΕΚΟΦΙΤΕΣ”, “Αντικομμουνιστές”, «απογόνους των Ες- Ες» και «Χρυσαυγίτες». Χτυπάει έναν πολιτικό χώρο που μετράει μόλις τον τελευταίο μήνα 50 τραυματίες από τις δυνάμεις καταστολής στις κινητοποιήσεις της 6 και 15 Δεκέμβρη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο δε θα τους ακολουθήσει στον ηθικό και πολιτικό τους κατήφορο. Θα αντιταχθεί αποφασιστικά στο σχέδιο δημιουργίας ενός καταστροφικού για τα συμφέροντα της νεολαίας και των εργαζομένων ενδο-αριστερού εμφυλίου.

Καλούμε τους αγωνιστές της Αριστεράς με την πολιτική τους τοποθέτηση να αποτρέψουν εν τη γενέσει το ενδεχόμενο μιας καταστροφικής για το λαϊκό κίνημα τραμπούκικης διαμάχης. Καλούμε τους εργαζόμενους να επιβάλλουν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του εργατικού κινήματος την αναγκαία αγωνιστική ταξική ενότητα που έχει ανάγκη η εποχή μας. Καλούμε, ειδικά, τους συναγωνιστές του ΠΑΜΕ, που μαζί περιφρουρήσαμε την απεργία της 15 Δεκέμβρη στη Βιομηχανική Ζώνη του Βόλου, να αποστασιοποιηθούν από την λυπηρή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που δίνει πολιτικό άλλοθι στις παρακρατικές επιθέσεις εναντίον μελών της ΑΝΤΥΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Καλούμε, τέλος, τους κομμουνιστές, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν, να καταδικάσουν με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο πρακτικές που βγαίνουν από τις πιο σκοτεινές σελίδες του ηρωϊκού μας κινήματος.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου