Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για την παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού

22 Μάρτη : Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Διαδηλώνουμε Σάββατο 22 Μάρτη.
Αθήνα: Ομόνοια 2μμ- συναυλία Σύνταγμα 4μμ
Θεσσαλονίκη: αγ.Βενιζέλου 12 μεσ.- συναυλία
Χανιά: πλ.αγοράς 12:30μμ.
  Στις 22 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους για να βάλουμε τέλος στην ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που γεννάει κάθε μέρα δολοφονίες μεταναστών στην Λαμπεντούζα και τα Φαρμακονήσια.Διαδηλώνουμε για να σταματήσουμε την δολοφονική δράση και την ασυλία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χ.Α.
  Οι δρόμοι στην Αθήνα,το Λονδίνο,το Παρίσι,την Βαρκελώνη,την Βαρσοβία μεχρι την Ν.Υόρκη,το Σάο Πάολο και την Σεούλ ανήκουν στους αντιφασίστες/στριες,ανήκουν στον κίνημα που παλεύει για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλευση και καταπίεση,φτώχεια και πόλεμο.
Αυτός ο εντυπωσιακός αντιφασιστικός συντονισμός που κινητοποιεί χιλιάδες είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλη η Ευρώπη 'αλληθωρίζει'' στην ακροδεξιά.
   Η είσοδος των ναζί στην κυβέρνηση της Ουκρανίας με την στήριξη και ευλογία της Ε.Ε. και της ελληνικής προεδρίας της, είναι η ζωντανή απόδειξη για το ποιος είναι αυτός που μέσα στην οικονομική κρίση ανοίγει το δρόμο στους φασίστες.Μπροστά στον κίνδυνο λαικών εξεγέρσεων,οι άρχουσες τάξεις της ευρώπης ξεχνούν το ολοκαυτωμα ενώ οι θεσμοι τους,τα συνταγματικά τοξα και η πολιτισμένη ευρώπη είναι όχι απλά ανικανες να αποσοβήσουν τον κίνδυνο του φασισμού,αλλά μετατρέπουν ολόκληρες περιοχές σε πεδία ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών,ανοίγωντας την προοπτική ακομα και πολέμων.
   Πέντε μήνες μετά την δολοφονία του Π.Φύσσα και την αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε,η μισή ηγεσία της ΧΑ κυκλοφορεί ακόμα ελευθερη και στήνει νέα τάγματα εφόδου μπροστά στις εκλογές του Μάη.Η βεβήλωση του σημείου που δολοφονήθηκε ο αγωνιστής Π.Φύσσας και η επίθεση στο κερατσίνι στο στέκι Ρεσάλτο με την ανοιχτή συνεργασία της αστυνομίας του Δένδια δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του συστημικού ""αντιφασισμού".
   Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου,οι δολοφονίες από το λιμενικό μεταναστών,τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,η FRONTEX,οι απελάσεις και οι σκούπες νομιμοποιούν την φασιστική δημαγωγία.
    Το σεπτέμβρη το αντιφασιστικό κίνημα ενώθηκε με τους απεργιακούς αγώνες,αναγκάζωντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να καλέσουν αντιφασιστική απεργία.Το κίνημα οχι μόνο συνεχίζει να παλεύει ενάντια στα μνημόνια και τις απολύσεις αλλά προχωράει πολιτικά αποτρέποντας την προσπάθεια της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης να μας διασπάσουν σε ντόπιους και μετανάστες,ανεργους και εργαζόμενους,άντρες και γυναίκες,θρησκευόμενους και άθεους.
    Στον ίδιο δρόμο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κινηθούμε σήμερα.Δίπλα στον απεργιακό ξεσηκωμό στον οποίο πρωτοστατούν οι καθαρίστριες υπ.οικονομικών,οι σχολικοί φύλακες,οι εργαζόμενοι στην ερτ,στην δεη,οι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουμε και τον αντιφασιστικό αγώνα.Με απεργιακό αγώνα διαρκείας οχι μόνο να μην απολυθεί κανείς,αλλά να κλεισουμε στην φυλακή την υπόλοιπη ηγεσία της ΧΑ.Η 22 Μάρτη είναι ένας μεγάλος σταθμός στην μάχη για να ξεμπερδευουμε με την κυβέρνηση,την τροικα,τα μνημόνια και τους ναζί.
Εργατες ενωμένοι ποτέ νικημένοι
Νομιμοποιηστε τους μετανάστες-ασυλο και στέγη στους προσφυγες

Κάθε ψήφος στην ΧΑ,ειναι ένα μαχαιρι στα χέρια των ναζί.
Ούτε στην ευρωβουλή,στους δήμους και τις περιφέρειες -Ούτε πουθενά.
Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονία.
             ΌΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs