Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



 Άλλο τα λόγια κι άλλο …οι πράξεις!
Το αυτοδιοικητικό σχήμα «Άλλος Δρόμος» στην παρθενική του εμφάνιση δήλωνε: «Δεν επιθυμούμε τη διαχείριση αλλά την ανατροπή». Διαβάζουμε λοιπόν πως μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποίησε κλιμάκιο του «Άλλου Δρόμου» στη Διαχειριστική Αρχή, ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γεωργούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκεφτήκαμε σήμερα την Διαχειριστική Αρχή για να αντιστοιχήσουμε το πρόγραμμα της Δημοτικής μας Κίνησης με τα υφιστάμενα προγράμματα που εποπτεύει η διαχειριστική αρχή. Από την εποικοδομητική και εκτεταμένη συζήτηση που είχαμε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες χρηματοδότησης...».
 Διαχειριστική Αρχή είναι η υπηρεσία που «μοιράζει το χρήμα» μέσω των γνωστών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δράσεις των Δήμων και των Περιφερειών με γνώμονα την ενίσχυση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθορίζει σε ποιον φορέα και με ποιο τρόπο θα μοιραστεί το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ. Τα εργαλεία περιλαμβάνουν την συγκρότηση Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την μετατροπή των εργαζόμενων σε επιχειρηματίες (!) μέσω της ίδρυσης Κοινωφελών Συνεργατικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ),  την χρηματοδότηση των αμαρτωλών Μ.Κ.Ο. κ.ά..
Στα προγράμματα αυτής της διαχειριστικής αρχής ανακάλυψε ο Άλλος Δρόμος «πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες χρηματοδότησης». Επί της ουσίας θέλει να εναρμονίσει το πρόγραμμα του με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κούφια λόγια λοιπόν οι δηλώσεις ενάντια στη διαχείριση και υπέρ της ανατροπής. Όσο για τις προτάσεις του τύπου «ο δήμος να δημιουργήσει Μονάδες Κινητών Ιατρείων» για την αντιμετώπιση της πολιτικής διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλούν.
Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα αποτελεί καταστροφή και διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και όχι ευκαιρία η διαχείριση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνη ελπίδα είναι η σύγκρουση με την Ε.Ε. και με την πολιτική της, που υλοποιούν οι σημερινοί και θα έρθουν να υλοποιήσουν οι επίδοξοι αυριανοί διαχειριστές. Μόνο με ένα αναγεννημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα και με μια ισχυρή Αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής μπορούμε να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή ζωή και δικαιώματα σήμερα και να ανοίξουμε το δρόμο για να περάσει η εξουσία και ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs