Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά για το εκλογικό αποτέλεσμα



Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει την απονομιμοποίηση της κυβέρνησης Παπανδρέου και της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ. Η κοινωνία απέρριψε το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη. Αυτό δείχνει η πτώση των ψήφων του Νάσου Γιακαλή σε 41.054 από τις 59.920 που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές πριν ένα χρόνο και γενικότερα η απώλεια 1 εκατ. ψήφων για τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις πρόσφατες βουλευτικές.

Η ΝΔ δεν μπόρεσε να κερδίσει από τη γενικεύμενη απόρριψη του ΠΑΣΟΚ. Ο υποψήφιος της ΝΔ Βογιατζής πήρε 38.952 από τις 43.523 της ΝΔ, παρά και τη στήριξη του ΛΑΟΣ που είχε το 2009 άλλους 5.363 ψήφους.

Η αποχή που στο Β. Αιγαίο έφτασε σχεδόν τις 24.000 ψήφους, τα άκυρα και τα λευκά που ξεπέρασαν το 9% είναι αποδοκιμασία της κυβέρνησης, αλλά και του πολιτικού σκηνικού της χρεοκοπίας συγκροτεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τις δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική του Μνημονίου. Αν ήταν όμως στάση ενεργητικής καταδίκης η απαξίωση του επίσημου σκηνικού των δυνάμεων του Μνημονίου και του Καλλικράτη θα ήταν ολοκληρωτική.

Σε αυτό το σκηνικό είναι μήνυμα ελπίδας το 2,23% που κατέγραψε η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά με την υποψηφιότητα του Τάκη Τσιρεπλή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 2.394 ψηφοφόρους που επέλεξαν την πολιτική μας πρόταση για παύση πληρωμών-διαγραφή του χρέους σαν το δρόμο για γίνει η διαμαρτυρία σε Μνημόνιο και Καλλικράτη, δύναμη ελπίδας, προοπτικής και ανατροπής. Η αντικαπιταλιστική αριστερά είναι πια μια πολιτική δύναμη που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, επιμένοντας για την ανάγκη να αναπτυχθούν κοινωνικοί αγώνες που θα ανατρέψουν την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, που θα επιβάλλουν λύσεις από τη σκοπιά των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων. Θα επιμείνουμε για να έρθει στο προσκήνιο μια άλλη κοινωνική πορεία πέρα από την κυριαρχία των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Αρνούμαστε να διαλέξουμε διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής στο β’ γύρο. Δίνουμε ραντεβού στον επόμενο γύρο των κοινωνικών αγώνων για την ανατροπή του Μνημονίου και του Καλλικράτη και καλούμε σε ανατρεπτική κοινή δράση τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, μέσα στα πλαίσια του μαζικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs