Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε μεγαλογιατρούς

Δήλωση της Όλγας Κοσμοπούλου, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου στον Πειραιά με το συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» και μέλος της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, σχετικά με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τις παράνομες δραστηριότητες μεγαλογιατρών:

«Η διαφθορά στην Υγεία, όπως και σε άλλους τομείς (βλ. εξοπλισμοί, ολυμπιακά έργα) έχει εκτραφεί και γιγαντωθεί εδώ και δεκαετίες επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η σχέση ανάμεσα στα κόμματα αυτά και τη διαφθορά είναι σχέση συγκοινωνούντων δοχείων. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι γιατροί που όλα αυτά τα χρόνια θησαυρίζουν από τον ανθρώπινο πόνο και την παραοικονομία της υγείας, στηρίζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις και στηρίζονται από αυτές απολαμβάνοντας ατιμωρησίας.

Σε αυτή τη βάση ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση δεν πείθουν κανέναν όταν προσπαθούν να εμφανιστούν ως αδιάφθοροι διώκτες του εγκλήματος. Σήμερα μάλιστα χρησιμοποιούν την αποκάλυψη ενός ελάχιστου μέρους του κυκλώματος διαφθοράς - ούτε καν ολόκληρης της κορυφής του παγόβουνου-, ως προπέτασμα καπνού για να καλυφθεί η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας. Μια κατάσταση που έχει να κάνει με υποστελεχωμένα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, με περαιτέρω μείωση της φετινής χρηματοδότησης στο μισό της περσινής, που θα τα αναγκάσουν να υπολειτουργήσουν ή και να κλείσουν, και με την πλήρη απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση χρηματοδότησης του ΕΣΥ όπως προβλέπεται από το νόμο 3868/2010 να βάζει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του πολίτη.

Φοβάμαι πως στο βαθμό που οι επιταγές των ΕΕ – ΔΝΤ επιβάλλουν την πλήρη επιχειρηματικοποίηση του χώρου της υγείας,τα φαινόμενα της διαφθοράς θα εντείνονται αντί να υποχωρούν. Μόνο η ανατροπή της οικονομικής χούντας κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ και η ισχυροποίηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας με τον έλεγχο στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, μπορεί να λύσει τέτοιου είδους προβλήματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs