Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

20 χρόνια μετά: Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την δολοφονία, στις 9 Ιανουαρίου 1991 στην Πάτρα, του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Μέλος του ΕΑΜ (Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο), μαθηματικός, 38 ετών, αγωνιστής εκπαιδευτικός, δολοφονήθηκε μέσα στη φλόγα της εξέγερσης και του κινήματος του 1990-91, από τραμπούκους της κυβερνητικής τότε νεολαίας της ΝΔ, ΟΝΝΕΔ.

Το Γενάρη του 1991 ο Νίκος Τεμπονέρας, υπερασπίζοντας τους μαθητές του που είχαν καταλάβει τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, αγωνιζόμενος για την παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και την βάρβαρη πολιτική της τότε κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Σηματοδότησε ένα κίνημα και μια ολόκληρη γενιά αγωνιστών.

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και θα ζει στους αγώνες μας. Είναι παρόν σε κάθε μάχη ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική, σε κάθε προσπάθεια για την ανατροπή των νόμων και της κοινωνίας του κέρδους και της αγοράς. Σήμερα εμπνέει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, τους αγώνες της νεολαίας και του κόσμου της εκπαίδευσης ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια και μέτρα της Υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου. Εμπνέει και οδηγεί τους σημερινούς εργαζόμενους στις απεργίες και τις σκληρές μάχες ενάντια στην επιβολή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει ανάγκες, δικαιώματα και τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ζει στους αγώνες για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε με τους εργαζόμενους και τους νέους σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στην Πάτρα, στις 6 μ.μ. έξω από το Σχολικό Συγκρότημα «Ν.Τεμπονέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs