Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία στο Βύρωνα

Καταγγέλλουμε το κλίμα αστυνομικής κατοχής και αυθαιρεσίας που επιβλήθηκε στην περιοχή της Ανάληψης του Βύρωνα την Πέμπτη 13/1/2011.

Στην επιχείρηση της κρατικής ασφάλειας για την εξάρθρωση των «Πυρήνων της Φωτιάς» ασφαλίτες -κουκουλοφόροι και μη- περικύκλωσαν την περιοχή, ζήταγαν στοιχεία, τρομοκρατούσαν και συνέλαβαν περαστικούς. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και προσαχθέντες είναι ο νεολαίος, κάτοικος της περιοχής και στέλεχος του ΣΥΝ Βύρωνα Δημοσθένης Παπαδάτος. Όπως είδαν και περαστικοί, τη στιγμή της σύλληψης ασκήθηκε βία και όπως ο ίδιος κατήγγειλε, κτυπήθηκε βάναυσα και εξυβρίστηκε από τους ασφαλίτες και στη διάρκεια της προσαγωγής του και για αυτό θα κάνει μήνυση. Χωρίς κανένα πρόσχημα, τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ, τον έγδυσαν, τον χτύπησαν, τον ανέκριναν και μετά από κάποιες ώρες, τον άφησαν ελεύθερο, λέγοντάς του "λάθος". Δεν ξεχνάμε ότι τέτοια «λάθη» οδήγησαν στην δολοφονία του μετανάστη Βυρωνιώτη Ν. Τόντι, που βρίσκονταν στην περιοχή που εξελίχτηκε παρόμοια προηγούμενη επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Τα κρούσματα της κρατικής αυθαιρεσίας, βίας και κτηνωδίας πολλαπλασιάζονται ραγδαία τον τελευταίο καιρό και στις γειτονιές μας και σε ολόκληρη τη χώρα, σαν απάντηση στην οργή που κοχλάζει και στη διάθεση που ωριμάζει σε πλατιά στρώματα του λαού και της νεολαίας για σκληρούς και παρατεταμένους αγώνες. Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που συντρίβει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών προς όφελος των πλουσίων αυτής της χώρας και των διεθνών τραπεζών/τοκογλύφων, απαιτεί και βάρβαρη αστυνομική/κρατική καταστολή για να κτυπηθούν οι μαχητικές διαθέσεις και οι μαζικές απεργίες που ξεσπούν. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αγκαλιά με το ΛΑΟΣ και με τη συναίνεση της Ν.Δ. εξαπολύει από τον φράκτη του Έβρου μέχρι την Κερατέα και τις γειτονιές της Αθήνας την αστυνομία, τα δικαστήρια, την καταστολή και το ρατσισμό ενάντια σε κοινωνικούς αγώνες, αγωνιστές της αριστεράς και μετανάστες.

Απαιτούμε:

- Κατάργηση των μπλόκων και των ελέγχων της αστυνομίας στις γειτονιές μας.

- Διάλυση των δολοφονικών αστυνομικών ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

- Διάλυση των ΜΑΤ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΡΩΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs