Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Να καταργηθούν όλα τα διόδια-χαράτσια

Την ώρα που στέλνουν τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την ανεργία, ανακοινώνουν αυξήσεις φωτιά στα διόδια και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται. Το θράσος της κυβέρνησης και των εργολάβων δεν έχει όρια - δεν φτάνει που έχουν διαλύσει τους μισθούς και τις συντάξεις, απελευθέρωσαν τις απολύσεις, διέλυσαν το ασφαλιστικό, μας οδηγούν σε «χρεοκοπία» - ζητούν να πληρώνουμε χαράτσι για τους δρόμους για τους οποίους εμείς οι εργαζόμενοι πληρώσαμε αμύθητα ποσά (φόροι, εθνικά διόδια, τέλη κυκλοφορίας). Τώρα ήρθε η ώρα να πούμε «δεν πληρώνω!»Καλούμε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν την προσπάθεια για γκρέμισμα των διοδίων και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η τρόικα.

Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό, ελεύθερο για χρήση από όλους. Αρνούμαστε το ξεπούλημα, την κατοχή και εκμετάλλευση δημόσιων χώρων από το κατασκευαστικό κεφάλαιο.Η ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που ψήφισαν τις συμβάσεις παραχώρησης είναι τεράστια για την ληστρική συμπεριφορά των περίφημων εργολάβων σε βάρος του λαού. Στις 9/1/2011 το κίνημα ανοίγει όλους τους σταθμούς διοδίων από τη Θεσσαλονίκη ως την Καλαμάτα και ένα νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν τη ζωή και το μέλλον μας.

Απαιτούμε:
  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια πουθενά.
  • Δημόσιες, σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες.
  • Ελεύθερους δρόμους, ελεύθερους χώρους για όλους. Όχι στις συμβάσεις παραχώρησης.
  • Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές που να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs