Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Οι φαντάροι, δωρεάν σκλάβοι θα μαζέψουν τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης!

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων:

Και ο Ευ.Βενιζέλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και άνθρωπος που δεσμεύτηκε ότι θα διαφυλάξει τα δικαιώματα των στρατευμένων, βρήκε τη λύση στο πρόβλημα αποκομιδής των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης: ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ!

Δηλαδή θα βάλουν τους ανεκπαίδευτους στρατιώτες,
  • όπου όλοι γνωρίζουμε την επιπολαιότητα και τη βιασύνη που επικρατεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκπαίδευσης των οδηγών στρατιωτικών οχημάτων ,
  • που δεν γνωρίζουν τους δρόμους της πόλης και δεν έχουν καμιά επαγγελματική εμπειρία στην συγκομιδή σκουπιδιών,
  • που οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα και ευθύνονται προσωπικά σε περίπτωση ατυχήματος

να αναλάβουν τόσο μεγάλη ευθύνη, εκθέτοντας τους ίδιους και τους πολίτες της πόλης σε πρωτόγνωρους κινδύνους ατυχημάτων.

Επίσης, από πού και ως που, ο φαντάρος που υποχρεώνεται να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, δίνει όρκο να υπερασπίζει την Άμυνα της χώρας και το Σύνταγμα, μετατρέπεται σε δούλο που όλοι αυθαίρετα εκμεταλλεύονται, καλύπτοντας τρύπες του κρατικού μηχανισμού και εξυπηρετώντας τις ανάγκες των δημοσίων σχέσεων των πολιτικών;

Αυτό είναι το περιεχόμενο και η ουσία της συμμετοχής του Στρατού στην Πολιτική Προστασία!

Βλέπεις εκλογές έρχονται, γιατί ο Ευ.Βενιζέλος να μην γίνει αρεστός στους συμπολίτες εκλογείς του;

Γιατί να μη στηρίξει τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μπουτάρη, που στηρίχτηκε και από το ΠΑΣΟΚ;

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟ και ο δήμαρχος Μπουτάρης αποφάσισαν ότι το αδιέξοδο που δημιούργησαν από κοινού, μετατρέποντας τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας σε χωματερή θα λύσει ο Στρατός, δηλαδή οι φαντάροι.

Τόσοι φόροι, τόσα δημοτικά τέλη και τελικά άφησαν τη Θεσσαλονίκη χωρίς απορριμματοφόρα. Στους δρόμους της πόλης έχουν στοιβαχτεί 1000 τόνοι σκουπιδιών καθώς τα 55 από τα 73 απορριμματοφόρα παραμένουν καθηλωμένα λόγω βλάβης.

Σήμερα, κυκλοφόρησαν μόλις 8 απορριμματοφόρα!!!

Αλήθεια που είναι οι δημοσιογράφοι να αναδείξουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης; Αλλά φαίνεται το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να καταδικάζουν τους απεργούς-εργαζόμενους.

Ποιος ξεχνά τις κραυγές τους σε περιπτώσεις απεργιών των εργαζομένων στους ΟΤΑ, όταν διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους αναδεικνύοντας «τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία», καταγγέλλουν ότι «θα μας φάνε τα ποντίκια», «θα ξεσπάσει επιδημία» και τόσα άλλα προπαγανδιστικά ευτράπελα;

Τώρα δεν κινδυνεύουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης; Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου καθαριότητας Θεσσαλονίκης, ακόμη και αν επιστρατευτούν τα οχήματα του στρατού η διακομιδή των σκουπιδιών θα διαρκέσει έως τα μέσα της επόμενης βδομάδας, για να καθαρίσει η πόλη!

Την ίδια στιγμή, ο προηγούμενος δήμαρχος της ΝΔ, Παπαγεωργόπουλος και ο νυν του ΠΑΣΟΚ, Μπουτάρης επιρρίπτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Όμως, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί ο καταχρεωμένος δήμος Θεσσαλονίκης, αντί να καλύψει τις τρομερές ανάγκες των πολιτών και πρώτα από όλα να φροντίσει για την καθαριότητα της πόλης που την μετέτρεψαν σε χαβούζα, δαπάνησε 250.000 ευρώ, για τον Ανδριάντα του Καραμανλή του πρεσβύτερου.

Αλήθεια, ενώ κλείνουν παιδικοί σταθμοί, σχολεία, σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν κλπ. σε ποιον περίσσευαν τα 250.000 ευρώ για να φτιάξουν Ανδριάντα σε ένα πολιτικό άνδρα, που πέρα από τη δεξιά ρητορεία, η ιστορική μελέτη αποδεικνύει ότι λούφαξε την περίοδο της Κατοχής, αφήνοντας πίσω του την Αθήνα Πόλη Τέρας της άναρχης δόμησης των εργολάβων και αξεπέραστη παρακαταθήκη Διαπλοκής, ακραίου κρατικού αυταρχισμού, παραβίασης της λαϊκής εντολής, τεράστιων εγκλημάτων ενάντια στον κυπριακό λαό!

Είναι οξύμωρο στην πόλη που δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, να στήνουν τον ανδριάντα του Καραμανλή, ενώ την πόλη κατακλύζουν τα σκουπίδια!

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να αντιδράσουν.

Να αρνηθούν να οδηγήσουν τα στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους της πόλης και να συμμετέχουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Καλούμε τους γονείς να διαμαρτυρηθούν, να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους και να τα υπερασπίσουν. Δεν πρέπει να αφήσουν κανένα πολιτικό να τα εμπαίζει , να τα εκμεταλλεύεται και να τα αφήνει εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα.

Τέλος, απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία των εργαζόμενων στους ΟΤΑ να σταθούν δίπλα στους φαντάρους και να εμποδίσουν την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή μεθόδευση.

Πρέπει τώρα τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι Κινήσεις Πόλης όχι μόνο να προστατεύσουν τους φαντάρους, αλλά και να απαιτήσουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσει σύγχρονη, καθαρή, ασφαλή, από τις κρατικές-αυτοδιοικητικές αυθαιρεσίες και αξιοπρεπή διαβίωση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου