Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου.



 Δημοσιεύουμε τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου




Μάριος Δέτσης: Γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα, καταγόμενος από το Κοντοπούλι της Λήμνου. Τελείωσε το Λύκειο Μάνδρας Αττικής και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία. Εργάζεται ως γιατρός στο ΚΕντρο ΕΛέγχου και Πρόληψης ΝΟσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Αθήνα και η ενασχόλησή του με τα κοινά μετρά 14 χρόνια. Συμμετείχε ενεργά στο μαθητικό κίνημα κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο Αρσένη το σχολικό έτος 1998-'99 και στη συνέχεια στο φοιτητικό κίνημα, όπου δραστηριοποιήθηκε στο ριζοσπαστικό αριστερό σχήμα ΑΡΙΣ (ΑΡΙστερή Συσπείρωση φοιτητών ιατρικής)-ΕΑΑΚ και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας «Γρηγόρης Λαμπράκης». Από το 2010 είναι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ. Η αγάπη του για τη Λήμνο είναι μεγάλη και η ενασχόληση του με τα προβλήματα της ενεργή. Είναι μέλος του Συλλόγου Κοντοπουλιανών Αθήνας και της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων. Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με το ριζοσπαστικό αριστερό σχήμα «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Μερόπη Κραντίνου: Γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην Αθήνα, καταγόμενη από τη Συκαμιά. Τελείωσε το 4ο Λύκειο Καλλιθέας Αττικής και είναι διπλωματούχος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ανέπτυξε ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική δράση μέσα από τα φοιτητικά σχήματα της ριζοσπαστικής αριστεράς (ΕΑΑΚ) συμμετέχοντας ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, και διετέλεσε μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Μηχανολόγων Μηχανικών. Από το Νοέμβριο του 2010 εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία και είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με το σχήμα «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».



Νίκος Μανάβης: Γεννήθηκε το 1971 στη Λέσβο οπό πατέρα οικοδόμο και μητέρα αγρότισσα. Τελείωσε το Τεχνικό Λύκειο Μυτιλήνης και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Καβάλας. Από το 1995 εργάζεται ως δημοσιογράφος με ειδίκευση στο οικονομικό ρεπορτάζ στην ημερήσια εφημερίδα «Εμπρός». Παράλληλα συνεργάζεται με το περιοδικό «Ελιά και Ελαιόλαδο», την ιστοσελίδα olivenews.gr και την οικονομική εφημερίδα «Κέρδος». Το 1989 οργανώθηκε στην ΚΝΕ Λέσβου και λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε την πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης που αποχώρησε, διαφωνώντας με τη συγκρότηση των κυβερνήσεων Τζανετάκη και Ζολώτα. Έκτοτε είναι μέλος της πολιτικής οργάνωσης του Νέου Αριστερού Ρεύματος. Από το 2000 ως το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΜΕτώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕΡΑ) στο νομό Λέσβου και φέτος είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος βουλευτής του νομού, με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στρατής Παυλής: Γεννήθηκε το 1967 στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στο Σκουτάρο. Τελείωσε το Λύκειο Καλλονής και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο πλαίσιο των Συλλόγων Φοιτητών Ιατρικής Σχολής και Οικότροφων Φοιτητικής Εστίας – ήταν μέλος του Δ.Σ. του δεύτερου συλλόγου επί 3ετία. Συμμετείχε στην ίδρυση της οργάνωσης της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και της φοιτητικής παράταξης της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ), ενώ είναι μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος από την ίδρυση του το 1990. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας δραστηριοποιήθηκε στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. Ως ειδικευόμενος γιατρός του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα συμμετείχε στην ίδρυση του πολιτικού και συνδικαλιστικού σχήματος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ). Από το 2003 ζει μόνιμα στη Άντισσα, όπου εργάζεται ως επιμελητής παθολόγος στο Κέντρο Υγείας του χωριού. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου και συμμετέχει στον Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου καθώς και στην Επιτροπή «Δεν πληρώνω», που συγκροτήθηκε για τη μαζική ανυπακοή στους φόρους-χαράτσια. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Λέσβου στις εκλογές του 2000 με το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕΡΑ) και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου το 2010, με το σχήμα «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Ευδοκία Ψύλλου: Γεννήθηκε το 1974 στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στην Άγρα. Τελείωσε το 1ο Tεχνικό Λύκειο Μυτιλήνης και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Μηχανικών Δομικών Έργων της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών ΤΕχνολόγων Μηχανικών (ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ, νυν ΑΣΠΑΙΤΕ) Αθηνών. Από την ολοκλήρωση των σπουδών της το 1999 και μετά -με εξαίρεση μια 2ετία που υπηρέτησε ως αναπληρώτρια καθηγήτρια δομικών μαθημάτων σε Τεχνικά Λύκεια της Ικαρίας και της Χίου- ζει μόνιμα στη Λέσβο, όπου εργάζεται αρχικά ως ιδιωτική υπάλληλος και εν συνεχεία από το 2003 έως και σήμερα, ως μισθωτή μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρία. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Τοπικής Πρωτοβουλίας Λέσβου «Δεν πληρώνω», που συγκροτήθηκε για τη μαζική ανυπακοή στους φόρους-χαράτσια και στις επί πληρωμή ιατρικές εξετάσεις στο Βοστάνειο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας. Συμμετείχε στις εκλογές του 2007 ως υποψήφια βουλευτής Λέσβου του ΜΕτώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕΡΑ). Συμμετείχε επίσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2011 ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, με το ριζοσπαστικό αριστερό σχήμα «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs