Το ιστολόγιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λέσβο

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Για την πιθανότητα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Λήμνο

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λήμνου:

Σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στη Λήμνο, με την υπαγωγή του έργου από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας σε διαδικασία fast track, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως: 
Ο στόχος της «βιώσιμης ανάπτυξης» με «σεβασμό στο περιβάλλον», που διατυπώνεται από την κόμματα της τρόικας, επιδιώκει την ισοπέδωση χιλιάδων στρεμμάτων σε περιοχές της Λήμνου και της υπόλοιπης Ελλάδας, με πολλές από αυτές να ανήκουν στο δίκτυο Natura. 

Η «ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» και η «δημιουργία θέσεων εργασίας» που κάποιοι ευαγγελίζονται επιχειρείται να γίνει με τίμημα την αλλαγή των χρήσεων γης και –ως συνήθως- με εισαγόμενο εξοπλισμό και την εφεύρεση μιας νέας ειδικότητας, αυτής του καθαριστή των ανεμογεννητριών από τη σκόνη. 
Είναι ανάγκη να μπορέσουμε να επιβάλλουμε ένα άλλο σχεδιασμό, να εμποδίσουμε τη μετατροπή της Λήμνου σε ενεργειακό εργοστάσιο και λεία ακόρεστων οικονομικών συμφερόντων, χρειάζεται συστράτευση! Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας. Κουμάντο στο τόπο μας οφείλουμε να κάνουμε εμείς. 
Δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε κανέναν να παίρνει αποφάσεις, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση και με άλλοθι την πράσινη ανάπτυξη, εντείνουν την εξάρτηση της χώρας, διαλύουν τη φυσιογνωμία του νησιού και τις παραγωγικές του δυνάμεις και μας επιβαρύνουν με νέα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Καλούμε το Περιφερειακό συμβούλιο και τα Δημοτικά συμβούλια να αναλογιστούν την ιστορικότητα των στιγμών, να αρνηθούν και να αποκρούσουν όλες αυτές τις δήθεν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Να υπερασπιστούν τη δημόσια και ιδιωτική γη και να μην παραδώσουν ούτε μια σπιθαμή της στους επερχόμενους οικονομικούς κατακτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρτης της Λέσβου

Lesvos Blogs